Inovativnost, moderan dizajn, svetski priznat, samo su neke od karakteristika Bjelin parketa. Celokupna proizvodnja odvija se u pogonima u Bjelovaru i Ogulinu od prerade trupaca do najmodernije finalne obrade.

Zahvaljujući visokom kvalitetu slavonskog hrasta, Bjelin u svojoj ponudi ima širok i raznovrstan asortiman proizvoda, koji je prepoznat u celom svetu. Prirodna struktura i boja hrasta ono je što daje unikatan izgled podovima Bjelin. Nudimo izbor od elegantnog, preko rustičnog do prirodno obojenog i pigmentiranog parketa.

Stabilna podloga zahvaljujući višeslojnom parketu kompanije Bjelin, izrađen je od tri sloja pri čemu prirodna vlakna u slojevima leže vertikalno jedna na drugima. Time se slojevi međusobno homogenizuju što umanjuje prirodno kretanje drveta i rezultira stabilnim podom. Gornji sloj je debljine 3,5 mm i te se može nekoliko puta hoblovati. Srednji sloj je od smreke ili jele, dok je donji sloj izrađen od smreke.

Zašto višeslojni parket?

Tradicionalni masivni podovi ne odgovaraju zahtevima koje postavlja moderna gradnja. Drvo je higroskopno tj. može upiti vlagu iz okoline ili je osloboditi. Stoga vlažnost drveta zavisi od vlažnosti vazduha u okolini. S porastom vlažnosti svako vlakno u drvetu bubri dok se sa smanjenjem vlažnosti uteže. Leti se u vazduhu u unutrašnjim prostorima često nalazi visok nivo vlage što dovodi do bubrenja drveta. Zimi vlažnost vazduha u grejanim zatvorenim prostorima može biti jako niska, posebno u hladnijim predelima, što dovodi do skupljanja. S obzirom na to da stabla rastu na spolja u formi koncentričnih krugova, ta pojava utiče i na smer bubrenja i skupljanja drveta. zavisno od njegovih higroskopskih osobina, klima unutrašnjeg prostora uravnoteženo deluje na višeslojni parket.

Zašto Woodura 3.0?

Poznati Bjelinovi podovi od čvrstog drveta imaju patentiranu Woodura®tehnologiju, što je visoko kvalitetan način za proizvodnju održivih podova od pravog drveta. S ovom tehnologijom, deset puta više proizvoda može se proizvesti od iste količine trupaca dok su podovi do tri puta jači od tradicionalnih drvenih podova. Ovi novi podovi takođe će uključiti revolucionarnu tehnologiju 5G® Dry™, koju je razvila Bjelinova sestrinska firmma Valinge Innovation. Ovo je vodootporan sastavn zaključavanja poda koji znači brzu, jednostavnu i dugotrajnu instalaciju s vodonepropusnim spojem.

https://www.bjelin.com/

https://www.bjelin.com/en/hardened-wood